Het kiezen van een nieuwe afsluiting wordt vaak bepaald door 2 belangrijke factoren : het uitzicht en de prijs. Er zijn verschillende mogelijkheden :

Draadafsluitingen

Een draadafsluiting is één van de meest gebruikte materialen om de woning af te sluiten. Het is verkrijgbaar in heel wat variaties (soepele draad of vaste panelen) en kan zowel doorzichtig als ondoorzichtig geplaatst worden.

Betonnen afsluitingen

Beton is een robuust materiaal dat al vele jaren gebruikt wordt om de woning af te schermen. Het is heel stevig en wordt vaak gekozen om geluid en wind gedeeltelijk tegen te houden.

Houten afsluitingen

Geen materiaal dat zo veelzijdig is als hout. Van zelf te maken houten constructies tot prefab tuinschermen, van tropisch hardhout tot geïmpregneerd binnenlands hout… De mogelijkheden zijn eindeloos en aanpasbaar voor elk budget.

Steenkorven

Steenkorven zijn de laatste trend in de tuinwereld. Je kan zelf de opvulling kiezen alsook de afwerking en stijl van de palen. Om de tuin één strak geheel uit te laten stralen kan je de korven ook gebruiken voor zitbankjes en bloembakken.

Kunststof tuinschermen

Kunststof is de laatste jaren aan een echte opmars bezig in de tuin. Misschien geen onterechte keus want kunststof is relatief goedkoop, vergt weinig onderhoud en wordt bovendien gemaakt van gerecycleerd materiaal.

VERGELIJK GEEN APPELEN MET PEREN Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe omheining is het belangrijk dat je steeds dezelfde materialen met elkaar vergelijkt. Ook bij afsluitingen die er bijna identiek uitzien kunnen er heel wat kwaliteitsverschillen zijn.