Beste Wim bedankt voor de plaatsing van het kunstgras. Het was geen gemakkelijke klus om die grasmat te plaatsen gezien je rekening moest houden met een aantal bestaande elementen. Het beoogde effect is er, namelijk dat de koer naadloos overgaat in het kunstgras. De kunstgrasmat werd aangelegd volgens de regels van de kunst rekening houdend met de noodzakelijke compensaties. Er was geen offerte opgemaakt omdat het een renovatie betrof. Uit de gedetailleerde factuur kon ik enkel afleiden dat ik een eerlijke prijs betaalde.

Paul Cheneau

Dag Wim,

We willen je nogmaals bedanken voor het zorgvuldige werk bij de aanleg van de aardgasleiding door onze tuin. We konden ’s avonds bijna onze ogen niet geloven dat de tuin er hetzelfde uitzag als de dag ervoor. Heel mooi werk geleverd! Top team!

Christophe K.

Bij het aanleggen van uw tuin is het mijn bedoeling een oase van groen te realiseren waar u zich het hele jaar door thuis voelt. Wij staan garant voor een kwalitatieve aanleg, met of zonder tuinontwerp. U kan bij ons terecht voor een totaalconcept of voor slechts enkele kleine ingrepen die al een wereld van verschil kunnen betekenen, alles is mogelijk.

Aanleg van gazon, aanplant van bomen en struiken, groenschermen, afsluitingen, … alsook verhardingen in en rond de tuin worden aangelegd: terrassen, opritten en paden in hout, grind, steen of kleiklinkers.

Eens aangelegd, wordt de tuin opgevolgd om het beoogde eindresultaat te bekomen. Ons werk stopt immers niet na de aanleg, uw tuin heeft de tijd nodig om tot volle ontwikkeling te komen! Een goede begeleiding is noodzakelijk om uw tuin blijvend aantrekkelijk te houden.

FAQ items aan het laden...

Het kiezen van een nieuwe afsluiting wordt vaak bepaald door 2 belangrijke factoren : het uitzicht en de prijs. Er zijn verschillende mogelijkheden :

Draadafsluitingen

Een draadafsluiting is één van de meest gebruikte materialen om de woning af te sluiten. Het is verkrijgbaar in heel wat variaties (soepele draad of vaste panelen) en kan zowel doorzichtig als ondoorzichtig geplaatst worden.

Betonnen afsluitingen

Beton is een robuust materiaal dat al vele jaren gebruikt wordt om de woning af te schermen. Het is heel stevig en wordt vaak gekozen om geluid en wind gedeeltelijk tegen te houden.

Houten afsluitingen

Geen materiaal dat zo veelzijdig is als hout. Van zelf te maken houten constructies tot prefab tuinschermen, van tropisch hardhout tot geïmpregneerd binnenlands hout… De mogelijkheden zijn eindeloos en aanpasbaar voor elk budget.

Steenkorven

Steenkorven zijn de laatste trend in de tuinwereld. Je kan zelf de opvulling kiezen alsook de afwerking en stijl van de palen. Om de tuin één strak geheel uit te laten stralen kan je de korven ook gebruiken voor zitbankjes en bloembakken.

Kunststof tuinschermen

Kunststof is de laatste jaren aan een echte opmars bezig in de tuin. Misschien geen onterechte keus want kunststof is relatief goedkoop, vergt weinig onderhoud en wordt bovendien gemaakt van gerecycleerd materiaal.

VERGELIJK GEEN APPELEN MET PEREN Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe omheining is het belangrijk dat je steeds dezelfde materialen met elkaar vergelijkt. Ook bij afsluitingen die er bijna identiek uitzien kunnen er heel wat kwaliteitsverschillen zijn.

Van houten terrassen, over carports of tuinhuizen … alles is mogelijk. Samen bekijken we uw wensen en uw budget en voorzien we een oplossing op maat.

Een verharding kan in vele variaties en prijsklassen aangelegd worden. Onderstaand geven wij u graag enkele voorbeelden. Voor meer info, neem gerust vrijblijvend contact op.

Polybeton

Bij het aanleggen van een terras is beton misschien niet het eerste dat in je opkomt. Toch is gepolierd beton (polybeton) door zijn verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen zeer geschikt om een sfeervol en modern terras mee te creëren. Naast stijlvol is polybeton ook nog eens zeer duurzaam en vereist het weinig onderhoud.

Betontegels

Betontegels hebben een moderne look en zijn in veel formaten leverbaar. Ze zijn volledig vorstvrij en kunnen makkelijk geplaatst worden op een uitgevlakt zandbed. Het zijn zeer sterke tegels die gebruikt kunnen worden bij het creëren van terrassen, opritten en tuinpaden.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn minder dik dan betontegels. Keramische tegels zijn duurder dan betontegels en worden meestal gekozen vanwege esthetische overwegingen.

Natuursteen

Natuursteen is in veel verschillende soorten te verkrijgen. Blauwsteen, marmer, graniet, basalt en leisteen zijn voorbeelden van natuurstenen, zoals die veel bij terrassen worden toegepast. Je kunt kiezen uit verschillende afwerkingen (ruw, fijn, glad) en diverse formaten.

Siergrind

Siergrind is niet alleen geschikt voor verhardingen van tuinpaden, het kan ook goed toegepast worden in opritten.

Hout

De laatste jaren zijn de tropische houtsoorten bijzonder populair in de terrasbouw. Terrasplanken in hardhout moeten niet behandeld worden. Kies je voor een houtsoort met duurzaamheidsklasse I zoals Padouk, Ipé, Massaranduba, Afzelia of Azobe dan kan het het hout gerust 30 jaar meegaan.

Een alternatief voor hardhout is thermowood. Thermowood is hout dat versterkt wordt door een thermische behandeling die bestaat uit een combinatie van stoom en hitte. Dit proces versterkt minder duurzaam hout zonder gebruik te moeten maken van chemicaliën. Thermowood terrasplanken worden vaak gemaakt van Scandinavisch dennenhout, wat erg snel groeit. Na de thermische behandeling is de levensduur van het hout vergelijkbaar met die van Europese eik, lariks en kastanje. Het grootste voordeel van thermowood planken is de scherpe prijs.

Composiet

Wanneer je op zoek bent naar een milieuvriendelijk terras dan zijn composietplanken zeker een goede keuze. Deze planken bestaan voor 60% uit gerecycleerde houtvezels en 40% gerecycleerde kunststof. Deze planken nemen geen water op waardoor je, in tegenstelling tot heel wat andere materialen, geen last kan hebben van splinters, kromtrekkende terrasplanken of rottend hout.