Ook deze zomer was het alweer warm en droog. Na enkele weken zag je dat onvermijdelijk aan het gazon … ‘rosse plekken’ en afgestorven grasdelen kwamen tevoorschijn. Op sommige plaatsen hield het grasveld het wel opmerkelijk langer vol dan op andere. Ook valt het op dat na de droogteperiode bepaalde grasplekken sneller herstellen dan andere.

Het verschil zit hem in de bodem. Gras groeiend op een bodem met een goede bodemstructuur, een evenwichtige waterhuishouding én een uitgebreid humus-aanbod kan duidelijk beter tegen een droogte-stootje. Na het uitstrooien of inmengen van een laagje bodemverbeteraar zullen bovengenoemde er beter aan toe zijn dan voorheen.

Het najaar is het ideale moment om je grasveld de nodige bewapening toe te dienen voor het volgende jaar. Topdressing is extra fijn afgezeefde compost, bedoeld om als een fijn laagje op je gazon in de herfst uit te strooien. Zo bescherm je je grasmat tegen de opkomst van onkruid en geef je het bodemleven onder je gazon een extra stimulans.

Meestal combineren we deze topdressing met voorafgaand je grasveld te verticuteren om zo al het mos en het andere afval uit het gazon te lichten en nadien het gazon door te zaaien. De topdressing zal trouwens de slaagkansen van het graszaad verhogen.

 

Hebt u nood aan een professionele partner om uw gazon weer in vorm te brengen, neem dan gerust vrijblijvend contact op.