Brandhout van bij de Wim

Brandhout heeft heel wat voordelen. Het zorgt voor gezelligheid en behaaglijke warmte en u bespaart op uw energiefactuur. Wist u trouwens dat brandhout samen met pelletkachels een van de grootste bronnen is van hernieuwbare energie?

In theorie is stoken met hout een klimaatneutrale manier van verwarmen, op voorwaarde dat er met zuiver en voldoende droog hout gestookt wordt en dat het hout uit lokale en duurzaam beheerde bossen komt. Stook bij voorkeur droog hout met een hoge calorische waarde. Nat hout zorgt voor een onvoldoende verbranding en geeft meer as en fijn stof. Eik en beuk hebben bijvoorbeeld een calorische waarde van 11,4 GJ/m³ terwijl populier maar 6,8 GJ/M³ heeft.

Ons brandhout is een mengeling van eik en beuk waardoor je een perfect evenwicht krijgt tussen vlam en warmte. Het wordt per stère (1 stère = ca. 0.70 m³) verkocht op lengte van ca. 33 cm(*) en is als nat, half-droog of droog hout verkrijgbaar.

Het hout wordt GRATIS geleverd in een straal van 20km rond Izegem. Wij leveren het hout los aan, maar wij garanderen wel de juiste hoeveelheden.

(*) andere afmetingen op vraag verkrijgbaar.